Categorii
Horoscop Anual

4 elemente în astrologie (foc, aer, pământ, apă)

Pentru a înțelege mai bine cele 12 semne, împreună cu simbolismele implicate într-o diagramă a nașterii, trebuie să prezentăm cele 4 elemente in astrologie ale naturii (Foc, Pământ, Aer, Apă), pe baza cărora semnele zodiacale sunt împărțite în patru grupuri de câte trei semne fiecare.

Foc, pământ, aer și apă în astrologie

Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător

Apa: Rac, Scorpion, Pesti

Dacă luăm în considerare cu atenție cele 4 elemente in astrologie, vom percepe regulile care stau la baza interacțiunii lor unul cu celălalt (de exemplu, apa stinge focul, în timp ce aerul îl face să crească), și vom putea apoi să le extindem la interacțiunea dintre cei 12 semne.

Semne de incendiu în astrologie

Semnele de foc se remarcă pentru natura lor entuziastă, activă și, împreună cu semnele aparținând elementului Aerului, ele prezintă o energie / temperament pozitiv, ascendent, extrovertit. Focul generează în principal căldură și lumină; în consecință, semnele de Foc sunt renumite pentru generozitatea lor, idealismul lor, nevoia lor persistentă de viziune și eforturile lor neîncetate de a evolua spiritual prin ea. Oamenii aparținând unui semn de foc pot fi cu greu numiți înfrânți și le place puternic pasivitatea. Sunt spontane, optimiste și flotante, cu tendința de a „privi în sus”.

Trebuie menționat, totuși, că persoanele cu foc prea proeminente în graficul lor de naștere sunt în general predispuse la comportamente copilărești, întrucât au tendința de a se arunca fără îndoială în orice lucru nou care le iese în cale și adesea sfârșesc dezamăgiți, din cauza incapacității lor de a stabili realist obiective.

De aceea, este extrem de important, pe de o parte, ca elementele să fie echilibrate într-o diagramă a nașterii, iar pe de altă parte, ca fiecare diagramă de naștere să fie examinată ca un întreg – nu în anumite părți.

Semnele Pământului în astrologie

Pământul este solid, fertil și stabil; prin extensie, persoanele aparținând semnelor Pământului sunt realiste, practice și fundamentate, cu o percepție profundă a lumii materiale și cu o nevoie intensă de a se simți productiv și util. Ei caută securitate financiară și, contrar oamenilor de foc, se străduiesc să păstreze ceea ce au deja în loc să se străduiască pentru mai mult.

Persoanele cu Pământ care sunt proeminente în graficul lor de naștere, acceptă limitele obținute în cadrul unei societăți materialiste și respectă regulile sale, recunoscând obligațiile și responsabilitățile care decurg din a face parte din ea.

Pe de altă parte, dacă elementul Pământului apare prea proeminent în graficul nașterii cuiva, ei vor tinde să se abțină cu frică de orice risc și, în consecință, dezvoltarea lor personală va fi împiedicată.

Nevoia lor de a păstra ceea ce au dobândit și frica lor de a o pierde adesea îi determină să-și reprime sentimentele, prin îndurarea oamenilor și a situațiilor care îi încarcerează într-o realitate neplăcută.

Semne de aer în astrologie

Semnele de aer seamănă cu elementul lor, prin faptul că sunt evazive, în continuă mișcare și instabile. Faptul că nu sunt reprezentate simbolic de animale, ci fie de figuri umane (Gemeni, Vărsător), nici de un obiect (Balanță), indică natura lor mai „civilizată”, umanistă.

Ceea ce caracterizează persoanele cu Aer proeminente în graficul lor de naștere este nevoia lor de comunicare, sociabilitatea lor și capacitatea lor de abordare a problemelor într-o manieră rațională și obiectivă.

Dacă elementul Aer este prea proeminent, totuși, ei au tendința de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă teoretică, fără a lua în considerare dacă ideile lor pot fi implementate practic. De aceea, ei sunt depășiți de stres și de nehotărâre, atunci când se confruntă cu distanța care separă teoria lor de practica reală.

Semne de apă în astrologie

În timp ce oamenii de foc privesc ceva, oamenii de pe Pământ îl pun în practică, iar oamenii din aer devin pe deplin informați despre asta, oamenii din apă formează legături sentimentale cu acesta.

Apa este o sursă de viață și se caracterizează prin faptul că întotdeauna este „scăzută”. Aceasta constituie, de asemenea, trăsătura principală a semnelor de apă, a căror energie – asemănătoare cu cea a semnelor Pământului și care contrastează cu cea a focului și a aerului – este introvertită și în jos.

Persoanele cu apă proeminente în graficul lor de naștere au o nevoie profundă de siguranță emoțională, ceea ce le face extrem de sensibile și vulnerabile. Starea lor emoțională tinde să se transforme foarte des, datorită capacității lor de a simți atmosfera care predomină in jurul lor.

Problema lor, dacă apa apare prea proeminent în graficul lor de naștere, este că, în același mod în care apa nu are formă și ia forma recipientului său, ei tind să se piardă în dispoziția celor care îi înconjoară.

Lipsa elementelor într-un grafic de naștere. Ce înseamnă ?

Deși este imposibil ca un element să fie complet absent dintr-o diagramă a nașterii, nu este neobișnuit ca unul să fie relativ slab sau lipsit, energia lui fiind astfel necunoscută individului. În acest caz, elementul slab tinde să iasă din surse străine. De exemplu, cineva care lipsește de aer în graficul său este probabil să contrabalanseze lipsa prin socializarea cu persoanele cu elementul menționat în ale lor.

Oamenii lipsiți de Foc, sunt adesea caracterizați de o stimă de sine scăzută și de lipsă de încredere în diversele situații pe care sunt chemați să le facă față în viața de zi cu zi

Lipsa elementului Pământului, face ca cineva să fie înstrăinat de corpul și lumea fizică și să aibă o percepție greșită a limitelor lor.

Cei care lipsesc de aer, tind să devină prea absorbiți în detalii, lipsind astfel imaginea de ansamblu și se simt inconfortabil socializând și manipulându-și coexistența cu ceilalți.

Iar cei a căror diagramă lipsește de apă, nu sunt în conversație cu emoțiile lor și le este dificil să le înțeleagă și să le controleze.

Ceea ce trebuie subliniat este că, în orice caz, energia mai puțin familiară, ar putea fi prezentă în casele hărților de naștere ale unei persoane, ajutându-l astfel să o identifice.

Mai mult conținut gratuit: Aspecte planetare și semnificația lor în graficul nașterii tale

Citește și: Horoscopul de azi pentru toate semnele stelare sau horoscopul desfasurat pe saptamana sau pe luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *